torsdag 25 mars 2010

Illa luktande råd

Här kommer några tips om du önskar ett hem som inte är så inbjudande, det är i förberedelse till dessa råd som jag lät min lägenhet förfalla, ”haump”, ja, i studie syfte helt enkelt. Givetvis är det annars mycket rent och fint här hemma, ”haump”.

Börja gärna med köket, det är lättast, koka spagetti till middag, ät inte allt, lämna resterna av spagettin i kastrullen - gärna med lock på - lämna, köp hem melon, lämna skalen över natten, låt soporna rinna över påsen och en kastrull med gud vet vad i vasken med vatten som stått still så länge att det formats ett skinn över kastrullens yta. Matrester får gärna ligga i vasken tillsammans med potatis skal etc.

I badrummet - om du har katt - kan du glömma att knyta påsen med dess avfall, eller stänga igen den som burkas, handduken ligger och surnar till vid toalett stolen.

Håll gärna sovrummet fritt - där skall god sömn tilldelas - det bör tänkas på.

Om en större bostad kan mer arbete behövas med för en liten tvåa räckte detta mer än väl.

Lämna sedan bostaden för din arbetsdag, utan någon ventilation öppen, när du senare återkommer skall en stark odör har spridit sig så väl att den är svårt att hitta. Efter ett tag kan källan finnas och städning påbörjas - men detta är ett säkert sätt att undvika objudna gäster, detta eller stå stekandes en bit kött på högsta värmen så det osar och sätter igång brandlarmet - beprövad metod och kan rekommenderas.

Nu har jag vädrat ut och fått in vårdoftande underbar doft och asfaltdamm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar