tisdag 12 oktober 2010

Det är ju bra

Det har varit en underbar höstdag idag, jag tog på mig en varmare jacka och under tiden jag väntade på spårvagnen önskade jag att jag hade tagit ett par vantar med mig. Men luften var ”crisp” och det luktade höst, löven dalade ner från trädkronorna, underbart vackert.

Promenaden längst kanalen mitt i mot Trädgårds Föreningen gav mig massor av vackra vyer, det är verkligen en oas mitt i centrum, när man kommer in och flanerar längst stigarna hör man knappt trafiken som susar förbi runt omkring.

Jag är i stort behov av dessa små andningshål, det balanserar det andra på ett bra sätt.

Utanför mitt lägenhetshus har de gjort det väldigt fint i vår rabatt, lite vildvuxen på ett planerat sätt, och i dag har de målat om räckena vid trapporna. Det är små saker som kan göra stor skillnad.

Har tröttnat lite på mig själv, allt negativa, majoriteten av det sägs aldrig, skrivs aldrig ner men det går i en konstant loop inne i huvudet. Jag är värdelös är väl budskapet, urusel och kass. Men nu är jag väldigt trött på allt det mörka och arbetsamma och skulle önska en stund av lugn - nu skall jag få lite hjälp med det. Avslappning, meditation, lugn och ”Mindfullness”.

Har även plockat fram min Dalai Lama och refererar till hans klokhet med jämna mellanrum, Dalai Lama och Paolo Coehlo och Mr Micheal Leuing - bättre sällskap kan jag inte ha.

Så har jag Olivia och Azalea, dem behöver jag ta hand om, de behöver mig och de ger mig så mycket glädje. Senast i kväll när jag stod och diskade så såg jag Azalea springa som bara den mellan sov - och vardagsrum, svansen var som ett streck efter henne. Jag kunde inte annat än att skratta, till och med Olivia satte sig i hallen och följde Azaleas spurt mellan rummen.

Att komma hem till dem sittande i hallen, sällskap vart jag än är, och som varma goa sängsällskap, vilken tur jag har, och vilken tur jag har som bor här - för Gud skall veta att det kunde vara mycket, mycket värre.

Nu är jag snart på väg igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar