onsdag 20 juli 2011

Ett hem där man känner sig hemma är viktigt, och inte vill jag påstå att det är viktigare för mig än andra, men nu göra jag det i alla fall. Det är i hemmet jag får knäppa upp mina för smala jeans och låta magen jäsa över, där jag får bara vara, kravlöst, fritt och harmoniskt.



För att det skall fungera är A och O att jag trivs i mitt hem.



Innan jag flyttade visste jag inte riktigt vad trivsel, harmoni och kravlöshet i mitt hem egentligen innebar. Men nu vet jag det och med den restriktiva ekonomi jag har, behöver jag vara uppfinningsrik och "tänka längre" och vara företagssam. Gör jag måste åtgärda det som stör mig så snart som jag kan. När det gäller vardagsrummet kan jag slappna av i vetskapen att det kommer att bli åtgärdat i höst, men för sovrum och kök finns inte en möjlighet att vänta. Inte som det ser ut i dag.

I köket vill jag måla om och lägga in det billigaste laminat "klick klick" golv, skall dock inte ge mig in på detta själv då jag inte har det tålamod som krävs för det - så får se hur det går med det. Sovrummet vill jag måla om vitt och hela lägenheten tänker jag städa/sanera, om det hade funkat utan sådana stora fuktskador skulle jag önska städa med en högtrycks "grej". Jag skall städa till jag har riktiga skurgumme knän och fingrar! Lägenheten skall bli mitt hem!

Missförstå mig inte, jag tycker om lägenheten och ångrar inte mitt val, jag ångrar att jag gick med på att de tidigare hyresgästerna slapp grovstäda, men inte att jag flyttade.

För jag är förälskad i min "arbetargård", odlingslotterna, blomsterrabatterna, katterna, barnen och de mysiga små utegrillar och platser som finns lite här och var. Jag är förälskad av utsikten över Älvsborgsbron med de magiska lamporna och den underbara belysningen den skänker, småfåglarna, stararna och dent härliga korsdrag som kan fås om fönstret i sovrum och vardagsrum är öppna.

Tycker att mitt stora, stora vindsförråd är en lyx efter år av en trång liten rektangulär bur.

Så jag kan "offra" det helkaklade badrummet och dess handdukstork, fast jag avskyr våtrumstapeter som jag nu har, fjärde våningen och balkong för Älvsborgsbron och vår gård, byta grannar som jag knappt såg, till mina nya som jag redan pratat med och drukit kaffe med ute på gården.

Meni framtiden ränker jag inte offra flyttstädning!

Har skickat en fråga om det finns en möjlighet till att hämta ut material för att måla om själv, skickat till min Bovärd - väntar på hans svar - med spänning! Kanske han även kan hjälpa mig flytta på kylskåpet så jag kommer åt att skrapa bort de 1 cm djupa matavlagringen som ligger där i den smala springan. Jag har en plan och kommit överens med mig själv att göra mer och klaga mindre, men tillåtelse att pysa lite klagoord när det spänner till i skallen!

För det är jag helt enkelt värd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar