tisdag 7 juni 2011

Små segrar, rena OS guld för mig!

I dag utsattes jag för en utmaning, en utmaning som jag vanligtvis inte skulle ha löst på samma sätt som jag faktiskt gjorde i dag. Men i dag i stället för att få ett stress/hysteri anfall, med alla de kroppsliga whiplash skador som kommer i dess kölvatten, tittade jag på det ”utanför min skalle” och tog mig an den del som jag kunde göra något åt.

Som jag berättade om i går. Jag bröt inte i hop, jag föll inte sönder, jag var hel, jag var hel. Ett under, för mig är det ett under. Nu skall jag få det jag behövde utan att jag drog i gång ett drama, utan att jag ”blev förnärmad” av det bemötande jag fått, utan behov av att mästra på det vis som den andra gjorde, jag agerade annorlunda. Jag var bättre än att sänka mig till den nivån där jag känner att jag måste ”mästra” en annan person, eller nyttja ”härskar tekniken” som hon gjorde.

Jag gjorde mig stolt, väldigt glad, även att jag sedan inte sprang runt som en yster kalv på grön bete för att berätta för alla om min stora succé, det var liksom min egna lilla diamant att stoppan in i mitt fina hjärta.

För förutom den faktiska utmaningen hade jag runt mig andra faktorer som utmanar min ork, värme, svett, luftfuktighet, värme och tröttheten som kommer därav. Men jag fixade det - gud vad bra du är Marie!!

Här hemma börjar det lika ett hem som skulle kunna misstas som en sådan där ”samlares” bostad, kartonger över allt och liksom dessa små gångar mellan kartong skyskraporna. Töserna hoppar glatt från kartong till kartong medans jag går runt och undrar vad det är som luktar så konstigt. Utöver ljuset som jag glömde att jag tänt - tur att det brann ner och sedan släkte sig själ, men sedan var det en underlig lukt. Kartong lukt är vad det är, min nya aroma terapi doft här hemma. Som tur är luktar det mycket bättre inne i sovrummet!

I sovrummet finns det än slå länge endast två kartonger, behöver liksom en ”fristad”.

Men jag är kvar i oro inför flytten, vad skall jag flytta tjejerna i när jag inte har en fungerande transportbur? Stoppa dem i en kartong? Massor med andra tankar snurrar, pengar om och om igen, räknar mina sparade slantar om och om igen. Tittar på offerten jag fått angående flyttstädningen 1320 kr om och om igen - precis som om summan helt plötsligt ska ändras och allt faller på ett par hundra kronor.

Har fått hjälp att kolla att trean verkligen är en trea och inte en åtta som jag uppfattar som en trea - ja, ni förstår. Kanske tur att jag inte har en partner, den stackarn skulle jag nog drivit till vansinne.

Men dag för dag, är hur jag skall ta det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar